2015. május 17., vasárnap

Gondolatok jóslásról és jósokról


Kedves Jósoltatni kívánó!    
A megszólítás nem biztos, hogy a legfrappánsabb, de nézd ezt el nekem. Nevem Dóra, jóslással és tanácsadással, lélekgyógyítással foglalkozom. E cikk megírásával szeretném figyelmed felhívni arra, hogy mire figyelj oda, ha az ezotéria világában még nem ismered ki magad teljesen, de érdekel ez a misztikus világ.
A jóslás már több ezer éves tudomány. Jósoltak csillagokból, vízből, álmokból stb. Bár a kártyajóslást csak az 1600-as évek körül kezdték el, napjainkra igen széles körben közkedvelt lett.

Mire jó a jóslás, a jósoltatás? Az embereket mindig is foglalkoztatta a jövő. Ha bármilyen problémánk van segíthet kideríteni annak okát és egy jó jós, tanácsot is ad, hogyan oldhatjuk meg a problémát. A jövőkép melyet eléd tár,  90%-ban a jelen döntéseid, érzéseid és gondolataid következménye. A maradék 10%-ba esnek a sorsszerű dolgok, melyeket nem tudunk kikerülni. Szükséges fejlődésünkhöz.  A jós arra hivatott, hogy a legjobb tudása szerint feltérképezze számodra döntéseid lehetséges kimenetelét és segítsen problémáid megoldásában tanácsaival. De ez csak tanács, ne felejtsük el, nekünk kell dönteni,  mérlegelni. A jós csak az utat mutathatja, de nem befolyásolhat, kényszeríthet. Ha ezt bárhol tapasztalod, ne menj oda többet. Megtudhatjuk döntéseink következményét, az előttünk álló sorsszerű dolgokat.  Az egyiket tudjuk befolyásolni a másikat nem.
Napjainkban sajnos sok olyan ember létezik, aki hivatásának véli ezt a "tudományt", de köze nem sok van hozzá. Csak pénzforrásként tekintenek erre a munkára, tisztelet a kivételnek.  Abban szeretnék segíteni, hogy ezeket az embereket lehetőség szerint el tudd kerülni.

Egy két jó tanács, megfogadni nem kell, de érdemes átgondolni.
A jós aki valóban jó, képes segítséget nyújtani nem csak a kártyákon keresztül. Példát mutat életével is. Nem száll el az anyagi világban az árakkal. Pl. egyértelmű pénzlehúzásra utal, ha valaki több 10 ezret elkér. De ez minden ember joga és neked is jogod van ezt elfogadni vagy elutasítani. Mindenkinek a pénztárcájához mérten kell dönteni. Inkább arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem mindig az a jó ami nagyon drága. De ne válassz olyat se aki túl olcsó. Pl. 1-2 ezer Ft-ot kér. Ez arról árulkodik mennyire értékeli magát, mennyire bízik vagy nem bízik a tudásában. A tudás ha meg is van, nem lesz számodra 100%-os segítség. Aki nem bízik a munkájában, a jóslásában nem lesz képes 100%-os segítséget nyújtani.  Kérdezhetnéd mi van azokkal akik ingyen csinálják? Ez más kérdés. Van aki valóban hobbyból csinálja, segíteni szeretne, nem ebből él,  vagy épp azt mondja adsz amennyit gondolsz. Ez is jó lehet, de vigyázz, mert itt is vannak kóklerek. Nem áll rossz szándék mögötte, de a tudása hiányos lehet. Nem minden esetben, de előfordul. A jóslatokat érdemes mindig feltételesen elfogadni, amin lehet változtatni ha szükséges, de te dönts.
Ne add ki magad. Ne mesélj el, minden dolgot, hisz már könnyű lesz a dolga a jósnak. Összerakja a hallottakat és kész a jövendölés. Aki tud az tud e nélkül is. Persze egy két segítség nem árt, hogy jó helyen rá. Csak ésszel. Inkább az események, személyek beazonosításánál könnyítheted ezzel a munkáját, de nem szükséges.
Egy jósnak, elsődleges szempont kell legyen a segítségnyújtás.  Szívből kell, hogy jöjjön a segítség. Tanulhatott rengeteg iskolában, képezhette magát tanítóknál egy bizonyos szintig ez mindenkinél működni fog, de igazán akkor lát jól, ha szívből teszi. Intuíció, szeretet, empátia és a szándék a jó szándék és nem utolsó sorban a tudás kell hozzá.
Ne higgy a hülyeségekben. Ehhez kell az is, hogy kicsit gondolkozz. Bocsánat, ha valakit ezzel megbántottam, segítő szándék van bennem. Csak gondolj bele, hány olyan híradást lehetett látni, hallani, ahol tanult, iskolázott embereket vágtak át jósok azzal a szöveggel, hozza ide a pénzét, hogy mágiát csinálhasson, mert meg van rontva stb.....aztán több 10 millióktól szabadították meg. Egy részt nem kell tudni senkinek a te anyagi helyzetedről, de ha már tud, pénzt soha ne adj ki a kezedből. Ilyen nincs hogy a pénzen van rontás. Max. rád tehetett valaki, de ez teljesen más, vagy az anyagi helyzeted gyarapodását gátolhatják, de ez is más. Létezik mágia, hatásos is, de nem mindegy ki csinálja, és milyen eszközökkel, szándékkal, engedéllyel, engedély nélkül stb. Ha már itt tartunk és ezt nem hagyhatom ki: ne csináltass szerelmi kötést csak abban az esetben nem üt vissza, ha ezt pároddal egyetértésben együtt kéritek. Minden más formája, főleg ha az illető akire kéred nem tud róla, nem adta beleegyezését, fekete mágiának minősül. A következmény pedig nem marad el. Bővebben ezekről is olvashatsz itt egy másik blogban.

Visszatérve a jósláshoz. Ha már megtaláltad akiben megbízol és jósol neked. Hallgasd meg, fogadd el, de ne ez legyen az ok,hogy valamiért így vagy úgy döntesz. A hallott információ legyen segítség a számodra, de a döntést te hozd meg, jól átgondoltan figyelembe véve a körülményeket. Ha pedig valami nem megy és még a kártyák is megerősítik, hogy ezt le kéne zárni, el kéne engedni akkor tedd meg. Ha még mindig bizonytalan vagy, kikérheted egy másik jós vagy látó véleményét is, csak egyet ne tégy. Hogy elkezdesz ide-oda szaladgálni és akár 1o-hez is elmész csak azért, hogy azt halld amit hallani akarsz. Ez csak meg fog zavarni s még döntésképtelenebbé válsz. Azt gondolom, ha rátalálsz egyre aki valóban jó, maradj mellette. Persze kipróbálhatsz másokat is, de nincs nagy értelme, ha jó, ugyan azt fogja a másik is látni.
Mi van az önbeteljesítő jóslatokkal? Hát van ilyen is. Ha pozitívat hallunk nincs gond, várjuk örömmel, de ha valami szerencsétlenségről szólt és esetleg ez nem igaz (mert épp egy olyan mondta aki nem ért hozzá) még is megtörténik. Miért? Mert a gondolat teremtő. Tulajdonképpen itt jutunk el oda, hogy minden lehetséges.
Általában az emberek nagy többsége ha pozitívumot hall egy jóslásnál, örül, de nem foglalkozik vele, mert az majd jön. Viszont egy negatívum hallatán ott motoszkál a fejében még akkor is, ha nem vette komolyan. Minél többet foglalkozunk ezzel a gondolattal és ráadásul érzelem is társul hozzá, hisz az ember fél, hogy meg ne történjen, már is energiát adtunk neki. Nagy a valószínűsége, hogy megvalósul. Tehát nem lett volna, de megteremtettük.  Kérdezheted miért nem valósulnak meg a hülyeségből kimondott, jósolt de pozitív dolgok? Ugyan ebből az okból.  A pozitív dolgok megvalósításához is energia kell. Még pedig pozitív elvárás, öröm, vágy de erős érzelem. Mivel a pozitív elvárásunk gyengébb általában ezért kevesebb az energia, némelyeknél ez is megvalósul, de ahol nem volt elég az öröm energia, a boldog vágyakozás, hit annál nem fog.
A félelem tehát ami a negatív dolgokat táplálja mindig mindenkinél erősebb akaratlanul is, ezért hamarabb bevonzza az adott dolgot.
Remélem segítettem a fenti tanácsokkal és elkerülöd majd a buktatókat.
De ha néha még is belefutsz valami nem kívánatosba, állj meg egy pillanatra és gondolkozz el, vajon mi az amit ebből tanulnom kell?  Hisz semmi  sem történik ok nélkül. Ok és okozat, ez az egyik szellemi törvény.
Ha szeretnél többet tudni megtalálsz itt .

Legyen az életed gyönyörűséges és tudd az élet nehézségeit könnyedén megélni. Mert azért vagy itt, hogy boldog légy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése