2015. március 22., vasárnap

Valóban annyi a világ amennyit látunk belőle?

  Igen,mind addig míg nem kezdesz kutatni a dolgok után. A jelek folyamatosan érkeznek hozzánk és ha figyelünk, észrevesszük.
 Értelmezni kell néha, mert nem mindig egyértelműek, de folyamatosak.
Azt gondolom, hogy aki nem hisz Istenben, a lélekben, semmiben, azzal is történnek csodák, szólnak hozzá az Angyalok vagy a Szellemi vezetője. De mivel nem nyitott ezekre a dolgokra ezért az agy szelektál. Közbeszól az egó Miért történik így? Mert ez az Ő hit rendszerébe nem illik bele, ezért az agy számára nem létező dolog, nem elfogadható.
De ettől még valóság.
Sokkal több a világ mint amit mi fel tudunk fogni belőle!

Ha tágítjuk a látás módunk tágul a világ is, tehát egyre több dolgot fogunk érzékelni mint azelőtt.
 Mi kell ehhez?A nevelt vagy felvett hit rendszert kell megváltoztatni.Nem könnyű :) és időigényes. De csak lépésről-lépésre tudsz haladni!! Szerintem megéri!!! De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
Ha valaki mégis úgy dönt, hogy ezt megteszi, csodás dolgokat fog felfedezni maga körül, önmagában, másokban és a világban. Erősödik a hite, mely által boldogabb s a rossz időkben is reménytelibb lesz és könnyebben vészeli át az élet próbatételeit.
A tisztánlátás kialakul. Tudni fogja, ki milyen szándékkal van felé, egy helyzetben éppen akkor mi a leghelyesebb döntés. Saját életét könnyíti így meg és nem utolsó sorban boldog lesz.
Miért lesz ettől boldog?
Egyszerű. Mert nincs félelem többé és aggódás. Életünkben ez a két dolog ami talán minden bajnak az okozója. A félelem és az aggódás folyamatosan termeli a stresszt. Minden pillanatban egy készenléti állapotot kíván tőlünk. Tudjuk jól, hogy a stressz, aggodalom, feszültség megbetegít. Valós betegségeket okoz, mint vérnyomásproblémák, szívbetegségek, és még sorolhatnám.
A természetes öregedéssel járnak bizonyos problémák, hisz testünk elfárad. De ha megadjuk neki amire szüksége van, mozgás, megfelelő táplálkozás, amennyire lehet teher és stresszmentes élet (mindenki munkája más és vannak olyan munkák, melyek folyamatos stresszel járnak), de meditációval, minden olyan tevékenységgel, melyet örömmel végzünk megadhatjuk azt a pluszt, hogy képes legyen szervezetünk, lelkünk az egyensúlyt megtalálni és megtartani ezzel már is csökkentettük, lassítottuk az öregedés folyamatát. Kívül és belül:) 
Ha szeretnénk sokáig, egészségesen és boldogan élni ki kell nyitni szemünket, tenni kell önmagunkért és a világért. Segítenünk kell egymást a fejlődés útján. A tudatosság az alapja.
Mit jelent tudatosan élni? Minden cselekedeted, gondolatod és érzésed tudatosan irányítod. Ez a tudatosság. Tehát nem engedhetjük meg az érzelmeinknek, hogy uralkodjanak rajtunk. Nekünk kell az érzelmeinket uralni. Sokan azt gondolhatják..... nagyon szép, de hogyan? Úgy, hogy pl. egy vita közepén az ember oda sem figyel a másikra mert a saját igazát hajtja. Folyamatosan emelkedik a stresszhormon, míg azt veszi észre, hogy már üvölt, néha meggondolatlanul bántja a másikat szavakkal stb... Na ez az amit kontrollálni kell. Egy vitát le lehet folytatni úgy is, hogy a hangom csak határozott, de nem üvöltő, figyelek a másik érveire és álláspontjára, de érvényre juttatom az enyémet is. Nem engedem meg, hogy a düh elöntsön. Azt mondhatják, igen de akkor csak elfojtom. Ez igaz, és nem helyes. Ki kell adni, de másképp.... Mi nem a másik embert akarjuk bántani, csak a dühünket szeretnénk kiadni. Mindenkinek meg kell találni a számára legmegfelelőbb stressz levezetést. Én például meditálok, festek, sétálok. Van akinek ki kell üvöltenie magából, hát tegye, de nem a párjára, gyerekére stb... hanem menjen ki a szabadba és üvöltse ki. Vágjon földhöz egy tányért vagy táncolja ki magából.Sok megoldás van, de mindig figyeljünk arra, hogy ne a másikat bántsuk ezzel. Egy idő után már erre sem lesz szükség, mert a düh megszűnik majd. Hisz a düh az egónkból fakad. Ahogy változunk, egyre kisebb lesz az egó bennünk és már nem dühít a másik mert látjuk mit miért tesz és mond. Ezért nem tudunk haragudni, csak szeretni őt. Nem mondom, hogy ez egyik hétről a másikra megtörténik, mindennek idő kell, de el fogod érni.
Az energiák attól hogy nem látjuk még léteznek. A kimondott szó, kigondolt gondolat, az érzelmek mind-mind energia. Attól, hogy milyen szándékból jött határozza meg a minőségét. Szomorúságból csak szomorú energia lehet, szeretetből csak szeretettel teli energia lehet és így tovább. Amilyen a kibocsájtott energia, olyan lesz a visszacsatolás. Gondoljunk csak bele, ha valaki, valami felé szeretetet sugárzol az kivirul, meggyógyul. De ha az ellenkezőjét teszi, mondjuk utálat, düh megy felé, lebetegszik, mérgesebb lesz és ez fog visszajönni. Hát gondolkodj, légy tudatos mielőtt cselekszel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése